Onderwijs in Meierijstad

Het Platform Ondernemend Meierijstad heeft samen met het VO een eerste stap gezet om leerlingen meer bekend te maken met het lokale bedrijfsleven. Het zijn toch de werknemers van de toekomst nietwaar? Er werden een aantal cases, aangeleverd door de ondernemers zelf, uitgewerkt door de leerlingen waaraan ze zowel op school als in het bedrijf konden werken.

Een goed voorbeeld waren de eerste klas leerlingen HAVO/VWO van het Zwijsen College. Zij hebben ca. 8 à 9 lesweken gewerkt in groepjes aan een project over voeding. Tijdens dit project hebben ze zich verdiept in verschillende (gezonde) voedingspatronen en het project afgesloten door een eigen (gezond) broodbeleg te ontwerpen.

Tijdens de derde les zijn de leerlingen naar de Sligro in Veghel geweest, ze hebben hier een rondleiding gekregen van een voedingsmiddelentechnoloog (zie foto).

Het komende jaar wil het POM dit project voortzetten. Mocht u als ondernemer over een interessante case beschikken, een probleem waar u leerlingen van de VO-scholen in Meierijstad eens naar wil laten laten kijken, neemt u dan gerust contact op met Arent van Dijk. arent@pom.nl, 06-53 75 04 89