Laaggeletterdheid; de strijd hiertegen

Gemeente Meierijstad en Platform Ondernemend Meierijstad nodigen u uit voor een ontbijtbijeenkomst over laaggeletterdheid.

10% laaggeletterd
Onderzoek heeft uitgewezen dat zo’n 10% van de bevolking in meer of mindere mate laaggeletterd is. Het is vaak een onderliggend én onzichtbaar probleem dat zich uit in werkloosheid, schuldenproblematiek, gezondheidsproblemen en isolement.

Is uw werknemer laaggeletterd?
Veel laaggeletterden werken gewoon. Dat zij laaggeletterd zijn, is meestal niet bekend bij de werkgever. Dat kan tot problematische situaties leiden; mensen kunnen bijvoorbeeld veiligheidsinstructies niet of onvoldoende lezen en zijn beperkter inzetbaar.

Gezamenlijke aanpak
De gemeente spant zich in om de laaggeletterdheid onder inwoners van Meierijstad terug te dringen. Om laaggeletterdheid samen aan te pakken wil gemeente Meierijstad werkgevers actief betrekken bij de strijd tegen laaggeletterdheid.

Programma
– Inloop met ontbijt
– Ontvangst en opening door wethouder Coby van der Pas
– Presentatie Aanvalsplan Laaggeletterdheid
– IBN: ambassadeur van het aanvalsplan Laaggeletterdheid
– Praktijkvoorbeelden over de aanpak door bedrijven
– Vragen en discussie

Datum:    9 april 2018
Tijd:          van 08.00 – 09.30 uur
Locatie:    IBN, Kennedylaan 10 in Veghel

Aanmelden
Wilt u (de gevolgen van) laaggeletterdheid bestrijden? Maak dan gebruik van deze bijeenkomst om u te laten inspireren, informeren en een eerste stap te zetten in de aanpak ervan binnen uw bedrijf.
Aanmelden via button in eerder verstuurde mail of via secretariaat@pom.nl