COEN, MATHIJS EN BEN – ARBEIDSMARKT 3.0

ER WAREN NOG NOOIT ZO VEEL WERKENDEN IN NEDERLAND, WE KOMEN HANDJES TE KORT….!

Woensdagochtend 30 mei heeft de ontbijtbijeenkomst Arbeidsmarkt 3.0 plaatsgevonden met als thema de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Hoe werven en behouden we onze werknemers?

In Schijndel werd uitgebreid gesproken over scholing, opleidingen binnen het bedrijf, de oudere werknemer en de gevolgen van robotisering. Maar vooral wat kan de ondernemer zelf doen aan het verkrijgen en behouden van gekwalificeerd personeel. Hoe moet de vooropleiding er uit zien en hoe bereiden we ons voor op de toekomst.

Drie sprekers, Coen Pots -MBO-expert-,  Mathijs Bouman -econoom en o.m. bekend van Nieuwsuur en RTLZ- en Ben Tuithof -directeur Flowfirm- hebben hun ervaringen gedeeld en u geïnspireerd op het gebied van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Als eerste spreker vertelde Coen Pots over de mogelijkheden, beperkingen en het imago van het MBO-onderwijs en Nederland en hield een pleidooi voor een regionale agenda. Zijn boek ‘Navigeren met het hart’ bevat een overzicht van visies op het MBO-onderwijs.

Vervolgens sprak Mathijs Bouman de stand van zaken op de huidige arbeidsmarkt in Nederland. Er zijn veel mensen aan het werk, er zijn veel vacatures en de verhalen over de kansloosheid van ouderen en de gevolgen van robotisering op de arbeidsmarkt, blijken toch anders te liggen. Mede omdat hij zijn verhaal solide onderbouwde met de nodige feiten en cijfers. Hij was voorstander van een meer flexibele arbeidswet, met als voorbeeld het Deens model.


Als laatste spreker was Ben Tuithof van Flowfirm, die met een voorbeeld uit de praktijk liet zien hoe de huidige problematiek op het gebied van werving en behoud van werknemers binnen zijn bedrijf werden aangepakt.
Een eigen bedrijfsschool maakt hier onder meer deel van uit. Bedrijven die willen aansluiten bij de (ontwikkeling van de) bedrijfsopleiding “foodproces specialist”, (hygiënisch lasser/fitter) en of willen participeren in de opleiding kunnen zich melden bij
Ben Tuithof (bentuithof@flowfirm.nl) of Michiel Werner (michielwerner@flowfirm.nl) van Flowfirm 

(klik op de naam van de sprekers voor de presentaties)